Kerti faház a gyerekeknek is kell!
Kerti faház a gyerekeknek is kell!

Nem csak a felnőtteknek lehet kerti faházuk, hanem a gyerekeknek is! Talán ők azok, akik a legjobban ki tudják kihasználni.

Nincs olyan játék, amit ne lehetne eljátszani a kertben, egy méretben hozzá illő kis faházban.  Persze ez a szülőknek se lehet ellenére, hiszen csemetéje a jó levegőn játszhat gondtalanul, és nem utolsó sorban nem a házban csinál rendetlenséget. Általában a gyerekeknek is nagyon tetszik az ő méretarányaiknak megfelelő kis faházikó, melynek hatására jobbnál jobb játékötletek jutnak eszükbe. Könnyen be lehet rendezni benne egy komplett kis otthont konyhával, étkezővel, kisággyal stb., vagy kaphat valamilyen különleges funkciót (kívülről egy kis táblával jelölve), mint például kisbolt, állatorvosi rendelő, autószerelő műhely stb.

 

 

A játékok jönnek-mennek. Folyamatosan új és új típusú, kialakítású, színű játékok jelennek meg a piacon, melyekkel akarva akaratlanul is elhalmozzuk gyermekünket. Mindig próbálnak valami újat kitalálni, ami persze nem egyszerű, így ha mást nem is, legalább egy kicsit módosítanak a már régen piacra dobott játékon, és máris mehet anyuci és apuci, hogy megvegye szeme fényének. Nem könnyű a szülők dolga sem, hiszen néha szó szerint elrettentenek a mai népszerű játékok. Például az „én időmben” (ami azért még nem volt olyan régen) a Barbie-baba még normális emberi arányokkal rendelkezett, és szép is volt. Bármit el tudtam vele játszani. Az unokatestvéremmel szuper otthonokat építettünk nekik (mindig másmilyent – lehet, hogy ezért lettem építész?...), melyekhez válaszfalként hajtogatós keménylapú könyveket használtunk, a széken volt az emelet és így tovább. Napokat tudtunk egyfolytában játszani, mindig nagyon vártam, hogy reggel folytathassam. Ugyanez volt a babázással is, nagy fantáziával bármit eljátszottunk: piknikeztünk a kertben, sátrat vertünk, főztünk, sütöttünk stb. Eljátszottuk azt, amit a felnőttektől láttunk.

A gyerekeknek hatalmas a fantáziájuk, amit hagyni kell szárnyalni. Nem szabad, hogy a mai silány minőségű játékok, a számítógép, tv stb. elvegye ezt a készséget, hiszen a játék által fejlődik gyermekünk személyisége. Később majd nagyon jó élményekkel gondol vissza gyermekkorára, amikor azokat a fantasztikus játékokat játszotta.

Egy kerti gyerek faház ezeknek az „értelmes és hasznos” játékoknak ad teret. Egy játékszer, mely mindegyik típusú játéknak eszköze lehet. Nem utolsó sorban a gyerekfaház a kerti faházak egy olyan kategóriája, mely hasonló (csak jobb) egy kerti törpéhez, kertünk dísze/berendezési tárgya lesz. Nem csak gyermekeinknek, de kertünknek is egy különleges ajándék.

 

Jöjjenek el bemutató termünkbe, nézzék meg új termékünket élőben is!

https://kertihaz.hu/kapcsolat/