Wellness otthon - kerti tó kialakítása, fa híddal
Wellness otthon

Wellness otthon - kerti tó kialakítása, fa híddal

Ahhoz, hogy kertünk a feltöltődés helyszíne lehessen,először nekünk is energiát kell belefektetnünk.

Ha odafigyeléssel és szeretettel alakítgatjuk kertünket, minden percet kamatostul visszakapunk!

 

Kertünket akár stílus szerint is kialakíthatjuk, de természetesen saját szánk íze szerint is nekiláthatunk a feladatnak mindenféle kötöttségektől mentesen.

Minden esetben jó választás egy kerti tó vagy netán kis patak. Ha esetleg egy picike már elférne a kertben, érdemes meggondolni a kialakítását. 

 

Nincs is jobb, mint egy hosszú nap után ejtőzni a tavacskánk partján, hallgatni a víz csobogását, nézni a tóban fürdőző madarakat, csodálni a tavirózsákat. Wellness a saját otthonunkban!

 

 

A tó kialakításánál mindenképpen fontos utánajárni, mekkora méretben érdemes készíteni, milyen anyagokat használjunk, illetve milyen növényekkel, állatokkal népesítsük be. Az sem mindegy, hogy dísztavat vagy fürdőtavat készítünk, hiszen mindkét típus más anyagokat és előkészületeket igényel.

Interneten már rengeteg hasznos információt találhatunk, hogyan álljunk neki a munkának, milyen fóliát használjunk és így tovább, de természetesen szakemberekből sincs hiány, ha esetleg nem szeretnénk saját kezűleg kivitelezni.

 

 

Leginkább közepes vagy nagyobb méretű tavak esetében fantasztikus kiegészítő lehet egy fahíd. Szépen ívelt, korlátos vagy akár csak egy kis átlépő a két part között. A tó és kertünk stílusához igazítva bármilyen színben kivitelezhető.

Az egyszerűbb kialakítások letisztult, modern vagy akár egy japánkert részei is lehetnek. Ezek leginkább picit íveltek vagy teljesen vízszintesek és natúr színekben készülnek, illetve korlát nélkül.

 

 

Ha stílushoz nem kell ragaszkodnunk, akkor bármilyen más, nekünk tetsző kialakítás kérhető különböző korlát kialakításokkal és színekkel, illetve akár ívelt formákkal.

 

 

A kerti híd izgalmassá teszi tavunkat, megcsodálhatjuk róla a tóban úszkáló halakat és nem utolsó sorban értékes látványeleme lehet kertünknek. Bármilyen méretben elkészíthető, de azért érdemes nem túl nagy fesztávval számolni.

A tó partját pedig kis faházzal, pavilonnal vagy akár pergolával is díszíthetjük, hogy még közelebbről figyelhessük a tó kis lakóit.

 

https://kertihaz.hu/kapcsolat/