Ősz a kertben - szerszám és kerti eszköz tárolás a kerti faházban
Ősz a kertben - szerszám- és eszköztárolás a faházban

Mit is jelent az ősz a természetben és milyen változásokat jelent ez az évszak a kertünkben?

Egyre hidegebb lesz, rövidebbek lesznek a nappalok, lehullanak a falevelek, a természet felkészül a télre.... Kertünkben is megtörténnek ezek a változások, hamarosan nem pompázik már a sok virág az ágyásokban.

 

Ilyenkor egy kicsit több időt érdemes a kertben tölteni, hiszen sok a munka:

-lehullott falevelelek összegyűjtése

-elszáradt növények összeszedése

-magok betakarítása

-gyümölcsök leszedése

-fák, bokrok megmetszése

-növények ültetése, átültetése

-gyep rendbetétele, utolsó fűnyírások

-víz leeresztése az öntözőrendszerből.

 

Rengeteg munka ugye?

De ez jövő tavasszal mind megtérül, mikor pompás kertünk újra éled!

 

  

 

Aki ezeket a munkákat már végezte, vagy ugyan még nem csinálta, de végiggondolta, mikre lesz hozzá szükség, jól tudja, több féle eszközt igénylő feladatok elé néz.

A gereblyét, ásót, talicskát, fűnyírót és más gépeket persze senki sem szeretné lakásában tárolni, hiszen nem oda valók. ,,Szép" is lenne, ha egy jó kis nyirkos, tocsogós gumicsízmával végighúznánk a fűnyíró sáros kerekeit a lakáson...

Erre való ugyebár a kerti szerszámtároló, amit igényeinkhez mérten alakíthatunk, ahogy ezt már egy korábbi cikkünkben is taglaltuk.

Maximálisan igényeinkre szabhatjuk, így minden kis és nagy kerti szerszámunk, gépünk és akár bútorunk is helyet kaphat benne. 

Kiegészíthetjük fatárolóval is, így akár a ház oldalában is helyet kaphat a fűtéshez szükséges faanyag.

Praktikus, nemde?

 

 

Autónkat is érdemes felkészíteni a télre, a hideg beálltával jöhet a gumicsere, sokan ilyenkor nagytakarítást is csinálnak kívül-belül, hiszen fagyos időben senki sem szeret mosószeres vízben lubickolni.

Persze, ha szeretnénk, hogy autónk ne a hidegben álljon egész télen és ne lepje be hó, eső, akkor még az ősszel érdemes garázst készíttetni neki. 

Erre akár egy egyszerűbb, lábakon álló nyitott garázs is megfelelő lehet, de aki igazán jó védelmet szeretne autójának, választhat zárt garázst is igény szerint.

Termékeink közt is rengeteg ötletet találhatnak az érdeklődők, de emellett egy régebbi bejegyzésünkből is sok hasznos tipp meríthető.

 

 

Emellett már meglévő kerti házunkat, garázsunkat, bútorainkat is érdemes kicsit ráncba szedni, különösen, ha már évek óta telepítettük őket.

Különösen az őszi-téli időszakra jellemző a sok (vagy több) csapadék, így mindenképpen érdemes egy gyors felülvizsgálat alá vetni szerszámtárolónkat, kisházunkat vagy kerti bútorainkat.

Ha szükséges, a javításokat mindenképpen még a hideg idő előtt érdemes elvégezni, illetve a 3-4 évente szükségszerű újbóli felületkezelést is még az utolsó, nyarat idéző napsugarak fényében jó, ha elvégezzük.

Ez nem egy bonyolult munka, de minden apró odafigyeléssel tartósabbak lesznek fából készült házikóink, játszóterünk, bútoraink a kertben, emellett pedig az esetleges keletkezett sérülések javításával a beázást vagy a maradandó károsodásokat is elkerülhetjük. Hiszen senki sem szeretné, ha az időjárás viszontagságai elől elrejtett szerszámait egy beázott faházból kellene kimentenie... 

Néhány apróság, egy kis odafigyelés és hosszú-hosszú ideig szolgálnak majd minket ezek a termékek.

Ha ezekkel mind megvagyunk, már nincs is más hátra, mint kiélvezni az ősz színeit, gyümölcseit, a kellemes sétákat az erdőben!

 

 

Termékeinkkel kapcsolatban keressék bizalommal szakképzett kollégáinkat, akik szívesen segítenek a tervezésben is!

https://kertihaz.hu/kapcsolat/