Szauna: testi-lelki felüdülés a hideg ellen
Szauna: testi-lelki felüdülés a hideg ellen

Amellett, hogy segít a kilóktól megszabadulni, átfagyott testünknek és lelkünknek is jó orvosság.

 

 

A szauna mintegy kétezer éves múltra tekint vissza, hagyományát a finnektől eredeztetik, akiknél a mai napig igen nagy népszerűségnek örvend, a mindennapos élet részét képezi.

 

A szaunázásra mindig ajánlott kellő időt szánni, mert jótékony, relaxáló és gyógyító hatását csak így fejti ki igazán.

Ehhez a kellemes időtöltéshez érdemes a helyszínt is körültekintően megválasztani, vagyis a házikót úgy megtervezni, kialakítani, hogy számunkra megfelelő, esztétikus, jól használható legyen.

Ezek mellett azt is át kell gondolnunk, hogy csak mi, családunkkal használjuk majd, vagy esetleg barátainkat is meginvitáljuk majd egy-egy közös szaunázásra, így nagyobb méretű faházra, több padsorra lesz szükség.

 

 

A klasszikus finn szauna mellett választhatunk infrafűtésest is, amit jó, ha a faházat kivitelező céggel is egyeztetünk.

A klasszikus szauna kályhával rendelkezik, itt az izzadást a magas páratartalom és hőfok váltja ki, a szaunázásból közösségi élményt is varázsolhatunk nagyobb méretű kialakítás esetén.

Az infraszauna esetében pedig testünket melegítik föl az infrasugarak, ennél a típusnál a technikából adódóan maximum 1-2 ember közös szaunázását javasolják.

 

Mára a szaunázás már nem tekinthető luxuscikknek, hiszen elérhető áron szerezhetünk be lakásunkba vagy kertünkbe különböző típusú szaunákat.

Amennyiben kertes házzal rendelkezünk, éredemes követni a hagyományokat és a lakáson kívül, a kertben elhelyezni egy faházat, ami szaunaként szolgálhat. Faházunk színét, alakját, méretét mi határozhatjuk meg, választhatunk klasszikusabb, esetleg fatárolós, vagy modernebb kialakítást is.

A szaunaház elengedhetetlen tulajdonsága a jó hőtartósság, amiről a megfelelő anyagok illetve szigetelés használata gondoskodik.

 

              

 

       Hagyományosan a forró gőzben való ülés előtt illetve bizonyos időközönként a szaunázás alatt testünk lehűtésére hideg zuhanyt, hideg levegőn való pár perces ülést, merülődézsában vagy tóban való mártózást kell eszközölnünk, ami a kerti faház mellett könnyen megvalósítható.


A szauna faház hasznossága mellett kertünk egyik látványeleme is lehet, amit színben és kialakításban passzoló további kerti bútorokkal, illetve a gyererekekre is gondolva, akár játszótérrel is kiegészíthetünk.

        


Látogassanak el weboldalunkra, ahol referenciáink mellett árajánlatot is kérhetnek, szakembereink készséggel állnak rendlkezésükre!


https://kertihaz.hu/