Egyedi faház tervező program bemutatása
Egyedi faház tervező

Aki vásárlásra adja a fejét, mindegy, milyen témában, általában utánajár, mik a lehetőségek a piacon.

Mindenki szereti, ha több lehetőség közül választhatja ki a neki legjobban megfelelőt, de sok esetben még így sem igazán személyre szabott a kiválasztott termék. Ilyenkor jönnek a kompromisszumok, amik nem biztos, hogy mindig jók.

 

Egyedi faház tervező programunk segítségével mindenki maximálisan az igényeire szabhatja a kért faházat, hiszen az alap mérettől kezdve, a tetőfedésen, felületkezelésen és egyéb kiegészítőkön keresztül minden választható. És ha ez még nem lenne elég, azonnal képet is kapunk a megálmodott kisházról!

 

Nem kell többé kompromisszumokat kötni kerti házunk, bútoraink, garázsunk esetében sem!

Lássuk hát, mik alapján tervezhetjük meg kisházunkat!

 

 

 

Az alap méret meghatározása talán a legfontosabb feladat, hiszen ehhez fel kell mérnünk, milyen eszközöket, gépeket, bútorokat kívánunk tárolni a házban és azoknak mekkora a hely igénye.

Erről egy korábbi cikkünkben olvashatnak pár hasznos tanácsot, ha esetleg nehézségekbe ütközne a tervezés.

Több funkciós faház esetén érdemes nagyobb méretet, vagy belső elválasztó falat kérni, ez utóbbit megjegyzésként fontos, hogy feltűntessük ajánlatkérésünkben!

 

 

A tervező következő lépése a tetőfedés meghatározása, ahol is három fajta közül lehet választani:

hullámlemez, zsindely illetve cserép fedés áll rendelkezésünkre, amik árban illetve kivitelben is más kategóriát képviselnek.

Hullámlemez illetve cserép fedés esetén alapból a tetőfedő anyag látszik alulról is, így ez a két fajta ház szellősebb kialakítást eredményez. A zsindely lapokat pedig OSB lapra szögeljük, így ezzel zártabb belső teret kapunk.

Zsindelyből továbbá több szín is kérhető, ezekről érdemes tájékozódni, mert időszakosan változhat a kínálat. 

A megfelelő tetőfedés kiválasztásához segítség lehet egy előző blogbejegyzésünk is, amiben a különböző tetőfedő anyagok tulajdonságairól is olvashatunk.

 

 

A nyílászárók kiválasztásával folyatódik a tervezés: az oldalon a szerszámtárolókhoz javasolt, saját gyártmányú ajtóink illetve bevilágító ablakunk kapott helyet, de ezeken kívül természetesen választható más kialakítás is. Ezekről kollégáink szívesen adnak tájékoztatást.

Ajtajainkat tolózáras kivitelben készítjük, szimpla illetve dupla verzióban, ez utóbbinak egyik szárnya rögzíthető. Így ha van rá hely, érdemes ezt a kivitelt választani, hiszen kisebb illetve nagyobb ajtónyílással is használható.

Fix ablakunkat a helyszínen vágják be asztalos kollégáink, így ennek helye még az utolsó pillanatban is eldönthető.

 

 

Faházainkat szállítva illetve készre szereléssel együtt is lehet kérni, de természetesen ezeket megrendeőink is elvégezhetik, ha szeretnék. Ennek megfelelően az előre szerelt paneleket szerelési rajzzal együtt el lehet szállítani, vagy akár asztalosaink is összeépítik a helyszínen. Fontos, hogy ez a rendeléskor mindig le legyen tisztázva, hiszen a gyártási idő alatt a többi, folyamatban lévő rendelés miatt már nem tudjuk módosítani a rögzített szállítási és szerelési adatokat.

Asztalosaink szakszerű körülmények között szállítják és szerelik készre faházainkat, ez utóbbi a faház méretének függvényében pár órát vesz csupán igénybe, így Önnek már semmi dolga nem lesz, csak a megfelelő beton alapot illetve áramot biztosítani.

 

Igen kedvelt kiegészítője házainknak az előtető, amiből három méret van feltöltve tervezőnkbe, de ezen kívül bármilyen méretet szívesen elkészítünk.

Aki netán nagyobbacska házikót szeretne és van helye egy kis terasz kialakítására is, érdemes nagyobb méretű előtetőt választania.

Ezt apácarács korláttal kiegészítve igazán kellemes kis kiülő hozható létre, ahol akár egy nagyobb asztal és pár szék is helyet kaphat.

 

Faházaink gerenda vázszerkezetre épülnek, melyet oldalfalanként készítünk el. A teherhordó szerepet ez a váz kapja, melyre kívülről szerelünk borítást. Alap vagy rönk hatású burkolat közül lehet választani oldalunkon is, ezek inkább esztétikailag jelentősek, mint a tartósság szempontjából.

 

      

 

A felületkezelés fontosságát már hangsúlyoztuk egy régebbi bejegyzésünkben, a tervezőben pedig az általunk használt, egyedileg kevert vékonylazúr színeink közül lehet választani.

A festést minden esetben kívülről végezzük még a műhelyben, így kiszállításkor már kezelve érkezik a faház.

Amennyiben egyik szín sem szimpatikus, hozott vékonylazúrból is elvégezzük a felületkezelést, ebben az esetben Bemutatókertünkbe kell eljuttatni az előre egyeztetett mennyiséget.

 

 

Az oldalirányú tetőtúllógással, vagyis az oldaltetővel plusz tárolóhelyet nyerhetünk faházunkon kívül, ami például a fa tárolására tökéletes lehet. Fontos, hogy ha 1 méter fölötti méretet választunk, akkor az az alapozára is hatással lesz, hiszen ide már támasztó oszlopok kerülnek, amiknek szintén beton alapot kell készíteni.

 

 

Sokan érdeklődnek az alsó impregnálás felől, ami nem más, mint a gerenda váz alsó gerendájának egy víztaszító géllel történő lekezelése. A kezelés során fekete színt kap a gerenda, amit a beton alaphoz csavarozunk, így a talaj felől érkező nedvesség ellen hatékonyan tudunk védkezni.

 

A választható opciók közül igyekeztünk mindent feltűntetni, de természetesen ettől eltérő, egyedi igényekre is nyitottak vagyunk.

Tervezőprogramunk segítségével bárkiből egy rövid időre tervező válhat,  hiszen az opciókon sorban haladva a szemünk előtt elevenedik meg a kívánt kialakítás.

Érdemes kipróbálni, hiszen kötelezettségektől mentes ajánlat kalkulálható így, ráadásul azonnal!

 

Látogassanak el Bemutatókertünkbe, ahol a tervezett kisházak kézzel fogható formában is megtekinthetők, bejárhatók.

Szakképzett kollégáink pedig szívesen körbekalauzolják Önöket kertünkben!

https://kertihaz.hu/bemutatoterem/