Újévi kerttervezés, avagy hogyan csinosítsuk ki kertünket az új esztendőben? Milyen funkciókat láthat el egy kerti ház vagy egy fa szerszámtároló?
Újévi kerttervezés

Elérkezett 2016, búcsút intettünk 2015-nek.

Bízunk benne, hogy mindenki kipihente magát, feltöltődött sok finomsággal, családi együttlétekkel, játékkal, kirándulással, egyszóval mindennel, ami az új év elkezdéséhez megfelelő lendületet adhat.

 

Szokás sok helyen év végén, vagy akár az új év első napjaiban egy kis számvetést végezni, vajon minden úgy alakult-e, ahogy elterveztük és a következő évre nézve mik a terveink.

Ilyenkor lehet egy kis visszatekintés keretein belül felidézni az elmúlt év eseményeit és a jövőbeni céljainkat felvázolni.

Ez legtöbbször az anyagi körülményekre, netán lakás szerzésre/váltásra, párkapcsolatban való változásokra vonatkozik, de a sikeres és kiegyensúlyozott élethez bizony a minket közvetlen körülvelő környezet is fontos!

Ennek megfelelően érdemes mind lakásunkat, mind kertünket úgy rendezni, hogy az aktív vagy akár passzív feltöltődésünket szolgálja, egy fajta kis sziget lehessen a rohanó hétköznapokban.

 

Miért is ne foglalhatnánk jövőbeni terveinkbe tehát lakásunk és kertünk kialakítását/rendbetételét, kicsinosítását?

 

Ilyenkor már a növények is téli álomra szenderültek, így az ablakon kitekintve legtöbbször egy csupasz kert látványa fogad minket, ami jelentősen megkönnyíti a tervezgetést, hiszen majdnem pőrén láthatjuk a rendelkezésünkre álló terepet. Ez persze elég lehangoló látvány, de mint tudjuk, tavasszal újra éled a természet és megint minden kizöldül, kivirágzik.

 

 

Aki komolyabb átrendezést szeretne, érdemes először inspirálódni, gyűjtögetni olyan képeket, amik azt a képet mutatjátk, amit mi is elképzelünk környezetünkbe. Ezek után jöhet a dolgok konkretizálása is.

Ha nem vagyunk magunkban biztosak, vagy időhiányban szenvedünk, esetleg inkább szakemberre bíznánk a dolgot, mindenképpen jó, ha kerttervezőhöz fordulunk.

Ha pedig magunk is boldogulunk ezen a terepen, akkor egy kis utánajárással könnyen megtervehető minden.

Jöhet a méricskélés és a mérlegelés: mit szeretnénk, mire van szükség, kell-e új funkció a kertbe?

Fontos mérlegelni, hogy

  • milyen funkciókat szeretnénk a kertbe- pihenni szeretnénk, netán vendégeket fogadni, vagy gyermekeinknek megfelelő játékteret biztosítani?
  • milyen anyagokat szeretnénk látni? Ezek jó, ha illeszkednek a házunk stílusával...
  • a kívánt funkciók valóban beleférnek-e a kertbe?

Persze a kert a mi igényeinkhez fog illeszkedni, így nyilván több funkciót is kaphat.

Minden kert ápolásához szükség van bizonyos eszközökre, amik kisebbek illetve akár nagyobb gépek is lehetnek, ezért fontos, hogy ezek elhelyezéséről és tárolásáról se feledkezzünk meg!

Erre a célra tökéletes lehet egy szerszámtároló faház, ami természetes anyagával belesimul kertünk hangulatába.

Egyedi faház tervező programunk segítségével mindenki a neki leginkább megfelelő méretet és kivitelt választhatja, de persze egyedi igényekre is nyitottak vagyunk.

A kisház mindenféle kiegészítővel rendelhető, így akár a méretétől függően több funkciót is kaphat: lehet belőle műhely, vagy egy előtetővel kiegészítve kis terasz is társulhat hozzá.

 

 

Annak, aki garázs építésében is gondolkozik, de netán nincs elegendő helye külön szerszámos ház és garázs kialakítására, érdemes a kettőt egybe kötni: egy nagyobb méretű előtető a tároló faházra, és máris kész az autóbeálló is!

 

 

Az épületek mellé pedig mindenféle egyéb kerti kiülő, pavilon, kerti kút, játszótér is lehelyezhető, ami mind esztétikailag, mind funkcionálisan hozzájárul kertünk tökéletesítéséhez.

 

 

 

A téli időszakban sem állnak le helyszíni szereléseink, de az időjárás bizonytalansága miatt az alap készítés is nehézkesebb, illetve hosszabb lehet, így a kedvezőbb napokat érdemes a megrendelt épületek alapozására szánni.

A beton száradási ideje hidegebb időben minimum 2 hét, így a faház, garázs, pavilon, pergola, kocsibeálló telepítése is ennek függvényében valósulhat meg.

 

Szerencsésebb megoldás, ha a kertrendezést ezen épületek telepítésével illetve az ágyások, kis ösvények, utak kialakításával kezdjük, ezután tavasszal, vagy amikor enyhül az idő, jöhet a növények telepítése és a füvesítés is.

 

A tervezéshez sok sikert és csodás ötleteket kívánunk, aki pedig ezen már túljutott és konkrét ajánlatokra kíváncsi, várjuk Bemutatókertünkben vagy weboldalunkon egy kis nézelődésre, tervezgetésre!

 

www.kertihaz.hu