Információk

1.1. Az alapár minden alapanyagot tartalmaz, amely a faház összeszereléséhez szükséges: belső gerenda vázszerkezet, külső nútféderes borítás, tetőfedő anyag (zsindely, cserép vagy fémlemez), egyszárnyú tolózáras kivitelű, szimpla, üveges vagy teli ajtó, az összeállításhoz szükséges összes szerelvény (csavarok, szögek, vasalatok).

2.1. Faházaink padló nélkül készülnek, szerszámtárolóinkhoz nem szükséges fa padlózat.

2.2. Amennyiben szeretnének, felár ellenében OSB padlót párnafákkal tudunk biztosítani házainkhoz.

2.3. A szilárd beton alapozás azonban minden esetben szükséges a teljes faház alá, későbbi garanciális igényét kizárólag ebben az esetben tudja érvényesíteni.

3.1. Faház és zárt garázs esetében mindenképpen szükséges a szilárd, sík, méretazonos (például 3,00×2,00 méteres faház esetén 3,00×2,00 méteres alap, ahol a termék eleje a 3m, itt található az ajtó, az oldala 2m-es, mely a gerinccel párhuzamos) beton alap.

3.2. Minden esetben ehhez rögzítjük csavarozással faházainkat, így azok masszívak és tartósak lesznek.

3.3. Nagyobb méretű, a faházon túllógó alapra is ráépítjük a terméket, de ebben az esetben az oldalán végig csurgó eső befolyik a faházba, az ebből eredő beázást nem tudjuk orvosolni, valamint garanciális problémaként elfogadni.

3.4. Az alap vastagsága, a helyi adottságoktól függ, legalább 15 cm legyen, melynek teteje a földtől minimum 10 cm-rel kell, hogy kiálljon minden oldalon.

3.5. 1,0 m feletti elő vagy oldaltető esetén kibővített lemezalap minden esetben szükséges, mindenképp negatív szinteltolással kell elkészíteni, a beton legalább 4-5 cm-rel lejjebb legyen a faház pontos körvonalához igazítva, így a faház továbbra is megóvva marad az esővíz negatív hatásaitól.

3.6. Oszlopokon álló nyitott vagy egyedi termékeinknél is szükséges szilárd beton alap, mely lehet lemez vagy pontszerű kialakítású. Pontszerű esetén a megküldött alapozási segédlet alapján kérjük kialakítani az alapot.

3.7. A betonalapot legalább 7 nappal a szerelés előtt kérjük elkészíteni, a megfelelő szilárdság érdekében.

3.8. Rendkívül fontos a betonalap átlóinak egyezése, valamint az oldalak párhuzamossága, annak érdekében, hogy az oldalak és oszlopok merőlegesen álljanak, mert csak így szerelhető rá a tető. Ellenkező esetben az oldalfalak kis mértékben lelóghatnak az alapról.

3.9. A betonból kiálló fém fogadószerkezet beépítése az alapba tilos, minden zárt szerkezetű termékünket utólagosan dűbelezéssel rögzítjük a betonhoz.

3.10. Termékeink biztonságos szerelése érdekében 1,0 m szélességben az alapnak körbejárhatónak kell lennie. Amennyiben ez nem lehetséges, azt kérjük, előre jelezze.

3.11. Amennyiben nem az általunk megadott beton alapot készíti el, úgy az ebből fakadó károkért és okozati károkért felelősséget és garanciát nem tudunk vállalni.

3.12. Amennyiben már rendelkezésre áll egy meglévő alap, kérjük minden esetben, egyeztessen velünk.

3.13. Az alsó impregnálás nem gátolja meg a víz befolyását.

3.14. Cégünk az alap elkészítését nem tudja vállalni. A teherhordó alapozás kialakítása minden esetben a megrendelő felelőssége. Kérésre alapozási rajzot tudunk készíteni, ami alapján könnyebb lehet a fogadószerkezet elkészítése.

4.1. A megadott méretekkel faházaink és zárt garázsaink esetében a gerenda vázszerkezet külső széleit jelöljük, erre kerül rá a külső borítás.

4.2. Házainkat 10-30 cm-es tető túllógással készítjük, ez minden oldalon jelen van, így a faház kertben való elhelyezésekor mindenképpen érdemes ezt figyelembe venni. Ha például kerítés mellé kerül, fontos ezzel a mérettel is kalkulálni! Ettől függetlenül a beton alap méretét a faház alap méretéhez kell igazítani (lsd. feljebb).

4.3. Nyeregtetős faházainknál és garázsainknál: a méretmegjelölésnél az első méretszám minden esetben a termék elejének/frontjának a hosszát jelenti (3x2m-es termék esetén 3m az eleje), itt található az ajtó. A második méretszám a termék oldalhosszát jelöli, ez az oldal a gerinccel párhuzamos, ide lejt a tető (3x2m-es termék esetén 2m az oldalhossz).

4.4. Nyitott nyeregtetős autóbeállóknál, kerti kiülőknél: a méretek megjelölésnél az első méretszám minden esetben a termék elejének hosszát jelenti, ahol a falazat teteje háromszögletű. A második méretszám a termék oldalhosszát jelöli, ez az oldal párhuzamos a gerinccel, ide lejt a tető. A méretek a tető felületére vonatkoznak.

4.5. Falhoz csatlakozó féltetős termékeknél: a méretek megjelölésnél az első méretszám minden esetben a termék elejének hosszát jelenti, mely hossz az épülettel párhuzamos, ez az oldal csatlakozok a homlokzathoz, itt találhatóak a tartólábak. A második méretszám a termék oldalhosszát jelöli.

5.1. Alap faházaink egyszárnyú, üveges vagy teli, tolózáras kivitelű ajtóval készülnek (átjárható méretük 75x180cm).

5.2. Az ajtó az elülső oldal középvonalától balra helyezkedik el, alap kivitelben balos nyílásirányú, kivétel a 2 méteres elejű ház esetében, melyen középen helyezkedik el az egyszárnyú ajtó, mindig kifelé nyílik.

5.3. Választható kétszárnyú üveges vagy teli ajtó (átjárható méretük 153x180cm), tolózáras kivitelben.

5.4. 450 cm-es elejű házmérettől a kétszárnyú ajtó, az elülső oldalon a középvonaltól balra helyezkedik el.

5.5. Felár ellenében lehetőség van kilincses, kulccsal zárható ajtót rendelni, egyszárnyú illetve kétszárnyú, üveges vagy teli kivitelben.

5.6. Kétszárnyú ajtó minimum 250 cm elejű faháztól választható, ennél kisebb méretű házakra csak egyszárnyú ajtó kérhető.

5.7. Ajtóink balos nyílásirányúak.

5.8. A faház tervezőben választható ablak fix (nem nyitható) 40x40cm üvegfelületű, mely a helyszíni szereléskor kerül bevágásra.

5.9. Felár ellenében lehetőség van kifelé nyíló ablakok rendelésére, mely egyszerű tolózáras szerkezettel készült, nem légzáró kivitelek. Választható méretek: 50x50cm, 80x50cm, 80x80cm.

6.1. A 3. pontban leírtaknak megfelelően el kell készíteni a betonalapot.

6.2. A biztonságos munkavégzés érdekében a telepítés helyén és annak körzetében a munkát akadályozó tényezőket, idegen anyagokat (sóderkupac, törmelék, belógó faágak, jég) kérjük a munkavégzés előtti napig eltávolítani, a terület nagyméretű faházpanellel történő megközelítését lehetővé tenni.

6.3. A területen lévő veszélyforrásokról előzetes tájékoztatás szükséges.

6.4. Amennyiben a kivitelezés vezető a munkaterületet veszélyesnek vagy nehezen megközelíthetőnek ítéli meg vagy a szintkülönbség és a távhordás mértéke meghaladja az előzőleg egyeztetett kézben hordási távolságot, megtagadja a munkavégzést, levonulunk a munkaterületről.

6.5. Ebben az esetben munkavégzés nélkül is felszámolásra kerül egy újabb kiszállási és szerelési költség.

6.6. Kiérkező szerelőcsapat vezetőjével kérnénk bejárni a helyszínt, és megbeszélni az eldöntendő paramétereket.

6.7. Kizárólag kerten keresztül tudjuk a terméket a szerelés helyszínére szállítani, a házon keresztül történő bejutást kérem előre jelezze.

6.8. Az alaphoz történő bejutás és a szerelés során a talajban, fűben okozott károkért nem tudunk felelősséget vállalni.

7.1. Ajánlatkéréskor szükséges megadni:

      7.1.1 a kívánt termék típusát (faház, garázs, autóbeálló, előtető, pergola, szaletli, …)

      7.1.2. a termék pontos méretét (szélesség, a termék eleje/frontja * mélység, a termék oldala/a gerinccel párhuzamos oldal)

      7.1.3. tetőfedés típusa (zsindely, cserép, fémlemez, polikarbonát)

      7.1.4. külső borítás (alap vagy rönkhatású)

      7.1.5. felületkezelés, amennyiben szükséges (alapáras szín: barna, vörös, sárga)

      7.1.6. egyszárnyú vagy kétszárnyú ajtó, tolózárral vagy kulccsal zárható (üveges vagy teli)

      7.1.7. ablak (40x40cm-es fix, 50x50cm-es nyitható, 80x50cm-es nyitható, …)

8.1. Termékeink felületkezelésére vékonylazúrt használunk, melyet csak kívülről két rétegben viszünk fel a felületre, így a magas UV sugárzás és az időjárás viszontagságai ellen sokáig védettek maradnak. A vékonylazúr a fába szívódva védi azt, így nem csak felületi védelmet ad.

8.2. Az anyagokat még szálas formájukban kezeljük műhelykörülmények között, így a vékonylazúr olyan fontos helyekre is eljut, ahová összeépítés utáni felületkezelés esetén már nincs lehetősége.

8.3. Az általunk biztosított három alapszín a vörös, a barna és a fenyő (sárga), melyek egyedi keverésű színeink és már az alapozó festékek adalékanyagait is tartalmazzák.

8.4. Az alapszíneink költségének másfélszeresével kérhetők egyedi színek is, melyeket javaslunk személyesen megtekinteni a bemutatókertünkben, a színhelyesség érdekében.

8.5. Kérhető színtelen, egyrétegű alapozó felületkezelés is.

8.6. Alap esetben termékeinket natúr állapotban értékesítjük. Az így megvásárolt terméket utólag minél hamarabb festeni szükséges. Ennek hiányában az ebből fakadó károkért és okozati károkért felelősséget és garanciát nem tudunk vállalni.

9.1. Termékeink minőségi lucfenyőből készülnek, melyek nedvességtartalma hazánk klímájához a legmegfelelőbb.

9.2. Házainkat gerenda vázszerkezetre építjük, melyeket oldalfalanként panelezve készítünk. Erre szereljük kívülről borítást (alap vagy rönk hatású)

10.1. Az időjárás viszontagságainak és az erős UV sugárzásnak kitett külső felületeket célszerű először 1-2, majd 3-4 évente újra felületkezelni a tartósság és az esztétikus megjelenés érdekében.

10.2. Ekkor is a vizes bázisú vékonylazúr használatát javasoljuk.

11.1. Faházaink gerenda vázszerkezetre épülnek, erre kerül kívülről a külső nútféderes borítás. A vázszerkezet legalsó, vízszintes gerendáján keresztül rögzítjük a házat az előre elkészített beton alaphoz.

11.2. Ez a gerenda négy oldalán víztaszító felületkezelést kap műhelyünkben. Ezáltal a faházat megóvjuk a talaj felől érkező nedvesség felszívásától, ami a megfelelő méretű alap mellett tartóssá teszi a faházat.

11.3. Az alsó impregnálás tartós vízben állás esetén nem óvja a faanyagot, illetve nem szigetelésként értendő.

11.4. A nem megfelelő betonalap meglétét nem helyettesíti, az esetleges vízbefolyástól sem véd!

11.5. Az ebből fakadó károkért és okozati károkért felelősséget és garanciát nem tudunk vállalni.

12.1. Faházaink gerenda vázszerkezetre épülnek, mely vízszintes és függőleges merevítésekkel készül. Erre a vázra kerül a külső nútféderes borítás.

12.2. A borítás három típus közül választható: alap borításunk egyenes felülettel készül, melynek vastagsága 14mm, rönk hatású borításunk íves felülettel készül, vastagsága a legvastagabb pontján 22mm. A 3×3 m-es akciós faház 50 cm-es előtetővel 12 mm vastag, egyenes borítás. 

12.3. Mindkét típus nútféderes kötéssel illeszkedik egymáshoz.

13.1. 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. számú melléklete alapján végezhető építési engedély nélküli tevékenységek 8. pontja: nem emberi tartózkodásra szolgáló építmény építése, amennyiben nem haladja meg a nettó 100m3 térfogatot és a 4,5m-es gerincmagasságot.

13.2. Ettől függetlenül a helyi szabályozás eltérhet, így minden esetben érdemes utánajárni a helyi önkormányzatnál, hogy vannak-e esetleg kiegészítő szabályozások ezt illetően.

13.3. Lakáscélú és építési engedély köteles lakóházak kivitelezését nem vállaljuk.

14.1. Kerti faházaink nem tartalmaznak hőszigetelést, de a gerenda vázszerkezet alkalmas ennek kialakítására.

14.2. A ház használatától függően vékonyabb illetve vastagabb hőszigetelés is elhelyezhető akár utólag, „házilag” mind a falakra, mind a tetőre. Ezt mi nem tudjuk vállalni.

14.3. Amennyiben általunk kivitelezett szigetelt faházat szeretne, a nyaralók menüpontból tud választani, ezen házak 16m2-től 40m2-ig érhetők el.

15.1. Faházakra, kerti tárolókra Faház tervezőnkön keresztül a legegyszerűbb ajánlatot kérni, ahol pontosan meg lehet határozni a kívánt kialakítást és méretet, illetve illusztráció is látható erről.

15.2. A program azonnali árat is kalkulál a kiválasztott paraméterek szerint.

15.3. Kollégáink az elküldött adatlapok alapján 1 napon belül felkeresik Önöket egy válaszlevél formájában, melyet írásos visszaigazolás esetén rögzítünk rendszerünkben, és egy előre egyeztetett napon kiszállítjuk, illetve összeépítjük a kért terméket.

15.4. Más termékeink vagy egyedi igények esetén is weblapunk nyújthat segítséget a rendelésben.

15.5. Ezeken kívül közvetlen e-mailen keresztül is leadható a rendelés.

15.6. Bemutatókertünkben több termékünk is megtekinthető, itt kollégáink szívesen segítenek Önöknek kéréseikkel, kérdéseikkel kapcsolatban, emellett pedig akár személyesen is rögzíthető a megrendelés.

16.1. 12 hónap teljes körű garanciát vállalunk minden általunk vagy szakember által készre szerelt és telepített termékünkre.

16.2. Extra állékonysági garancia: 60 hónap szerkezeti garanciát vállalunk faházainkra, garázsainkra, nyitott autóbeállóinkra, mely vonatkozik a statikai állékonyságára és a funkcionális használhatóságra.

17.1. Faházainkat minden esetben panelezve készítjük, vagyis az oldalfalakat készre szereljük, így kerülnek kiszállításra.

17.2. Amennyiben helyszíni szerelésre nincsen szükség, a kész paneleket könnyedén össze lehet állítani általános szerelési útmutatónk segítségével, melyhez biztosítjuk a szereléshez szükséges összes szerelvényt.

17.3. Javasoljuk kiszállítással kérni a terméket, mert egy nagyobb nyitott teherautó szükséges hozzá, zárt teherautóval nem szállítható.

17.4. A panelek mérete mindig az adott ház méretétől függően változik, kérjük, ezt mindenképp vegyék figyelembe, amennyiben a szállításról is Önök gondoskodnak!

17.5. A panelek üzemünkből szállíthatók el, előre egyeztetett időpontban, a pakoláshoz csomagoló anyagot és segítséget nem tudunk biztosítani.

17.6. A fix ablak panelre szerelt állapotban történő elszállítás esetén nincsenek bevágva!

18.1. Faházainkat zsindely, cserép vagy fémlemez fedéssel készítjük.

18.2. Cserép és fémlemez fedés esetén a tetőfedő anyag közvetlenül a tetőlécekre kerül, így a faház belseje szellősebb lesz

18.3. A fedésnek nem tartozéka a lambéria borítás a tetőfólia, valamint a cserepeknél külön rögzítést nem alkalmazunk.

18.4. Cégünk csak általunk biztosított tetőfóliát szerel.

18.5. A zsindelyfedést alapból kezeletlen OSB lapra szereljük, melyet igény esetén lambériára tudunk cserélni.

18.6. A bádogozás nem tartozéka a zsindely fedésű termékeink.

18.7. Cserép esetében többféle színből lehet választani: vörös, barna, fekete.

18.8. Zsindelyeink aktuális színéről kollégáink adnak információt, időszakonként változó a színválasztási lehetőség. Általában vörös, szürke, fekete szín választható.

18.9. Többi termékünk esetén szintén a zsindely és a cserép a legnépszerűbb, ezeken kívül előtetőinkhez a polikarbonát fedés is választható.

19.1. Faházaink minden funkciót ellátnak mely egy kerti tároló esetében szükséges és elvárható lehet, azonban igény esetén az esztétika miatt kínálunk kiegészítő lehetőségeket is.

19.2. Cserép fedésű faházainkhoz felár ellenében rendelhető:

         – szegőcserép

         – kúpcserép lezáró, kúpcserép rögzítő, lezárófésű,

         – lambéria borítás és tetőfólia a cserép alá

19.3. Zsindely fedésű faházainkhoz felár ellenében rendelhető:

          – zsindelyalátét

          – orombádog, cseppentőlemez

19.4. Az alapkonstrukciót mindenki saját ízlésének megfelelően kiegészítheti méretben, kivitelben eltérő nyílászáróval, ami akár hőszigetelt házakhoz is megfelelő.

19.5. Apácarács, elő-és oldaltető, belülről tetőburkolás is kérhető.

20.1. Termékeink a megrendeléstől számítva 6-8 hét alatt készülnek el (főszezonban, azaz április és október között ez az idő növekedhet 10-12 hétre).

20.2. A pontos szerelési/szállítási dátumot még a megrendeléskor leegyeztetjük.

20.3. Mivel faházainkat panelezve szállítjuk, ezért a helyszíni szerelés ideje jelentősen csökken, a kialakítás függvényében nagyjából 3-5 órát vesz igénybe.

21.1. Természetesen megoldható, de a legtöbb esetben nem szükséges, mivel termékeinket előre elkészített sablonok alapján gyártjuk, így pontos méretre készülnek.

21.2. Terasz, előtető készítése esetén mindenképpen javasoljuk a felmérést, szakképzett kollégánk egy előre egyeztetett időpontban elvégzi azt, ami után véglegesítjük az ajánlatot.

21.3. A felmérés díjhoz kötött szolgáltatásunk, a felmérés során kifizetett összeg megrendelés esetén jóváírásra kerül a végösszegből.

22.1. Faházainkat a honlapunkon olvasható ,,sztenderd’’ méretek mellett egyedi méretekre is elkészítjük.

22.2. A tervezőben is választható ,,Egyedi méret” opcióval meg is lehet jelölni.

22.3. Ettől eltérő egyedi igényeket is szívesen kielégítünk, akár közvetlen e-mailes megkereséssel, vagy helyszíni felmérés után is elkészítjük árajánlatunkat.

23.1. A faházat és zárt garázsokat az előre elkészített beton alaphoz a gerenda váz alsó, vízszintes gerendáján keresztül rögzítjük.

23.2. Az előtetőt, illetve a lábakon álló nyeregtetős autóbeállókat, kiülőt kengyelekkel rögzítjük az alaphoz.

23.3. A szereléshez szükséges szerelvényeket mi biztosítjuk, így az alapon nem lehetnek előre elkészített fogadószerkezetek.

24.1. Elsősorban az időjárás viszontagságaitól és az erős UV sugárzástól kell védeni a fát, így a külső felületkezelés elengedhetetlen a termékek hosszú élettartamának megőrzése érdekében.

24.2. Az általunk használt felületkezelő anyag, a vékonylazúr beszívódik a fába, így nem csak felületi védelmet biztosít.

24.3. Mivel a faház belső felülete nincs kitéve esőnek, szélnek, sugárzásnak, ezért nem szükséges a belső felületkezelés. Emellett így világos marad a ház belseje, hiszen egy felületkezeléssel jelentősen sötétebb belső teret kapnánk.

25.1. Minden termékünk esetén, mely rendelkezik tetővel, alapból 20-30 cm-es tetőtúllógással kell számolni, mely a megadott alap méreten felül értendő és minden oldalon jelen van.

25.2. A ház alapjának elkészítésekor tehát mindenképpen figyelembe kell venni ezt a méretet is, hiszen, ha telekhatárra vagy már meglévő épület mellé kerülne, fontos, hogy ezzel a túllógással is kalkuláljunk!

26.1. Házaink oldalfalai 168-175 cm magasak

26.2. A gerincmagasság a ház alapterületének függvényében 225-250 cm is lehet.

26.3. Ennél magasabb, emelt kialakítás is megoldható igény esetén, ekkor az oldalfalakat 200 cm-re emeljük, így a gerincmagasság ennek függvényében szintén növekszik.

26.4. A megadott méretek a ház külső felületén értendők, így a belmagasságok minden esetben 5-10 cm-rel kisebbek.

27.1. Termékeink, így kerti házaink is megtekinthetők Budapesten, a XVI. kerületben a Gazdaság út 4. szám alatti bemutatókertünkben, melyet úgy alakítottunk ki, hogy esztétikus környezetben elrendezve a lehető legtöbb opció megtekinthető, kézzel fogható, bejárható legyen.

27.2. A rengeteg variációs lehetőség miatt, kérjük minden termékünk esetén, mindenképpen érdeklődjenek telefonon, ha esetleg konkrét terméket vagy méretet keresnének!