Szerszámtároló a kertbe? A fa az egyik legsokoldalúbb nyersanyag

A házban lévő helyhiány megoldására egyik legjobb lehetőség lehet a kerti faház vagy szerszámtároló

Bizonyára mindannyian szembesültünk már azzal a ténnyel, hogy otthonunk tároló kapacitása az idő előrehaladtával rohamosan csökken, és újonnan megszerzett kincseinknek nincsen megfelelő hely.

Ennek megoldására több lehetőségünk is van. Például kíméletlenül nekiállhatunk a nagy lomtalanításnak, hogy megszabaduljunk pár régen használt tárgytól, vagy megpróbáljuk növelni otthonunk tároló helyeinek méretét és számát. Utóbbira nagyon jó megoldás a kerti szerszámtároló, mely nem csak hasznos építménye lesz kertünknek, hanem esztétikus házikó választása esetén annak gyöngyszeme is lehet. Kerti eszközeinket, bútorainkat nem kell a házban néznünk télen, és nem is kell folyton ki-be pakolászni, hanem egyszerűen el tudjuk rejteni azokat a kertben.

Méret tekintetében el kell döntenünk, hogy kertünk mely részén tudnánk elképzelni a kis faházat. Meg kell néznünk, hogy nem lóg-e be faág, meg tudjuk-e közelíteni stb.

Miután tudatosult bennünk, hogy kerti házikóra van szükségünk, jöhet a megvalósítás. Vásárlás előtt sok mindent kell végiggondolnunk, hiszen hatalmas választékkal szembesülünk a kerti ház gyártás piacán. El kell döntenünk, hogy milyen anyagból szeretnénk, milyen tetőfedéssel, milyen színnel és legfőképpen, hogy milyen méretekkel. Kerti szerszámtárolók általában kétféle anyagból készülnek: fémből vagy fából. Utóbbi mellett szól, hogy esztétikusabb végeredményt kapunk, és kevésbé melegszik fel, mint fém testvére. Ezen kívül fontos szempont, hogy a fa teljesen környezetbarát és újrahaszoónosítható. Persze ügyelni kell a felületkezelésre, de mindenképpen megéri az a pár óra festegetés azt a nyugalmat és melegséget, amelyet egy faház áraszt magából. Ráadásul családi programnak sem utolsó!

A tetőfedés témakörében funkcionális és esztétikai szempontokat kell figyelembe vennünk. Előbbinél fontos tudnunk, hogy a kátránypapír nem sokáig tudja kielégíteni funkcionális elvárásainkat. És ha ezt nem vesszük időben észre, egész faházunk szerkezete károsodik. Esztétikai szempontokat illetően pedig meg kell fontolnunk, hogy otthonunk meglévő épületeinek, építményeinek fedéséhez hasonlót szeretnénk-e, illetve, hogy melyik fedéstípust (cserép, zsindely, hullámlemez), illetve színt (vörös, barna, zöld, fekete stb.) tartjuk szépnek és árban elfogadhatónak.

Faházunk felületkezelését szintén otthonunk már meglévő faszerkezeteinek színe határozza meg. Fontos azonban, hogy vékonylazúrt válasszuk.

Faházunkat egyéb funkciókkal is kiegészíthetjük, melyek opcionálisan válaszhatóak az egyes faház gyártóknál. Például a tető túllógatásával tökéletes helyet kapunk a tűzifa tárolására, vagy kis előterasszal akár kiváló fedett pihenési lehetőségre tehetünk szert. El kell döntetünk, hogy mit is szeretnénk tárolni a kis házikóban illetve mire is szeretnénk használni, ez alapján érdemes dönteni a méreteket és kiegészítőket illetően. A kertihaz.hu weboldalán látványtervező program segítségével állíthatja össze kívánt faházát:

Tetszik

Hasonló bejegyzések