Árusító faház – a siker az alapanyagban rejlik!

A legtöbb árusító bódé és pavilon anyaga fa, hogy miért?

A fa régen is gyakran használt, könnyen alakítható alapanyag volt. Így történelmi környezetben a mai napig előszeretettel alkalmazzák mint alapanyagot, melynek vagy egyszerűségét és letisztultságát használják ki, vagy különböző pácok segítségével alakítják a felületét az adott kornak megfelelően. Például gyakran találkozhatunk korhű, autentikus faházakkal váraknál, a falakon belül.

A faházak gyors szerelhetőségük miatt is nagy népszerűségnek örvendenek, mivel az esetek többségében csak időszakosan állítják fel a kis árusító pavilonokat, például karácsonyi vásárok alkalmával. A fának van egyfajta bája. Sugárzik belőle a melegség és a barátságosság, mely igen csak fontos szempont egy árusító házikó esetén, hiszen odacsalogatja az embereket. Hangulatosan fel lehet díszíteni, teleaggatni pici kis díszekkel, kiegészítőkkel, csupán a fantázia szabhat határt. Tavaly például az elegáns Corinthia Hotel Budapestnek készítettünk faházat, melyet mézeskaláccsal vontak be, így egy nagyméretű, bájos mézeskalács házikó várta adventi időszakban a szálloda vendégeit.

Tehát nagyon fontos az esztétikus megjelenés. Egy árusító házikónak vonzónak kell lennie, elsősorban funkciójából adódóan, így csalogatja a vevőket. Nézzük például a karácsonyi vásárokon kiállított árusító házakat. Fenyőfa, hó, karácsonyi díszek, forralt bor, pici házikók gyönyörűen feldíszítve, boldogság, béke, tűz melege, sárga fények… Valószínűleg mindannyiunknak ezek a szavak jutnak eszünkbe, ha az adventre gondolunk. Ebbe az idilli hangulatba ki tudja elképzelni a fém házat? Valószínűleg mindannyian a fára voksolnánk. A nagy hidegben sokkal jobb látványt, meleg érzetet nyújt egy fa árusító ház.

Valószínűleg a fában, mint anyagban rejlik a fent említett szempontokra a válasz. A fa több, mint más anyagok. Van benne valami megfoghatatlan, nehezen leírható, mellyel valamiféle vonzódás alakul ki bennünk. Egy nemes anyag, a vele való munkát is csak szívvel-lélekkel lehet végezni. Próbáljuk csak ki, milyen szaga van a fémnek és a fának. Utóbbiban nem fogunk csalódni, nagyon finom!

Ezeket kell tehát végiggondolnunk, ha árusító pavilont választunk, és egyértelműen jönni fog a válasz: FA árusító házat szeretnék!

Tetszik

Hasonló bejegyzések