A nyugalom szigete: kerti kiülő, terasz

A terasz kertünk fontos része lehet, mivel a belső teret köti össze átmenetként kertünkkel. Ide a tavasz kezdetével kiterjeszthetjük lakásunk funkcióit, hiszen ülőbútorokkal, grill készlettel egy-egy hangulatos, baráti körben eltöltött este színhelyévé válhat.

Ennek megfelelően érdemes kialakítására több időt és energiát fordítani, megtervezését alaposan átgondolni.

A kert egyik fontos funkciója a kikapcsolódás, aminek a terasz, kerti kiülő adhat teret, így fontos, hogy az elhelyezni kívánt funkciók függvényében alakítsuk azt ki.Mindenképpen érdemes valamilyen tetőszerkezettel kalkulálni, ami megvédheti az időjárástól kerti bútorainkat, virágainkat, dekorációinkat. Emellett pedig családunkat, vendégeinket a tűző nyári napsütés ártalmaitól.

A terasz nagy előnye, hogy utólag is hozzáépíthető házunkhoz, fedett tetőszerkezet esetén érdemes a tetőfedő anyagot házunkéhoz igazítani. A fa, természetes anyag lévén remekül beleillik bármilyen stílusú kertbe, a megfelelő színű felületkezelés kiválasztásával hangsúlyos és esztétikus eleme lehet kertünknek.Akinek esetleg nincsen lehetősége terasz kialakítására, annak sem kell elszomorodnia, hiszen rengeteg, kisebb méretű kiülő áll rendelkezésére. Ezek könnyen telepíthetők a kert bármely pontjára, a méret függvényében egy kis baráti iszogatás, vagy esetleg szalonnasütés helyszínei is lehetnek. Egyik ilyen lehetőség például a szaletli nád vagy zsindely fedéssel.

Egy jól megtervezett kert gyönyörű eleme lehet akár a pergola is, ami ugyan az esőtől nem véd, de hangsúlyos látványelemként és a napfény részleges meszűrésére is alkalmas lehet. Kerti kiülőinkkel, teraszunkkal, pergoláinkkal és más termékünkkel kapcsolatban érdeklődhj szakképzett kollégáinknál, akik készséggel állnak rendelkezésedre!

Tetszik

Hasonló bejegyzések