Télen kertünk pihen, ám ezt az időt szánhatjuk egy kis ötletelésre, hogyan reformálhatjuk meg, dobhatjuk föl kertünket.

Lássunk hát néhány útmutatást, hogyan érdemes belekezdeni a munkába!

Kezdésnek érdemes végiggondolni, milyen funkciókat szeretnénk a kertbe: ha konyhakertet, minigazdaságot tervezünk, ehhez nem árt valamilyen tároló faház beszerzése, ahol eszközeinket, netán kisebb állatainkat is elhelyezhetjük.

Faházunkat egyedi igények szerint is elkészíttethetjük, így maximálisan megfelelhetnek elvárásainknak és számunkra praktikusak, esztétikusak lesznek. Az egyedülálló faháztervező programunkkal pár kattintással látványterv is tául elénk, mely jelentősen megkönnyíti a tervezés folyamatát!

Kisgyermekes családoknál érdemes a gyerekek igényeit is kielégíteni és ehhez mérten gyerekbarát kertet készíteni. Ehhez mindenféle játékot tudunk beszerezni, gyerekházat, hintát, mászókát, csúszdát, homokozót, mászótornyot, ezeket akár kompletten is betervezhetjük a nekünk tetsző színekben.

Nagyobb méretű kert esetében több kiegészítő bútort, esetleg nagyobb faházikót is elhelyezhetünk a kertben, mely több funkciót képes lesz ellátni. Vendégség érkezésekor, nem mindig van elég vendégszoba a házban, ezért sokszor a szigetelt nyaralóházak elhelyezése kertünkben is megoldhatja a helyhiányt, ezen kívül hangulatos pihenőhelyül szolgálnak látogaóinknak.

Kertünk a pihenés helyszíne is, így érdemes ezt szolgáló kiegészítőket is telepíteni, így például kerti tavat, csobogót, pavilont, pergolát, szaunát. Ezek egy jól megtervezett kertnek igen szép, esztétikus részei lehetnek a jó forma és szín megválasztásával.

Amint összegeztük magunkban, mikre lenne szükségünk és mi az, ami ténylegesen el is fér majd kertünkben érdemes átgondolni, mire mennyit szánunk, esetleg mi a teljes keret, amit kertünk feltuningolására, kialakítására költenénk.

A kerti bútorok, faházak, játékok beszerzésénél nem érdemes spórolni, mindenképpen válasszunk megbízható gyártót, hiszen ezek hosszú évekig díszítik majd kertünket.Emellett, amennyiben anyagi keretünk megengedi, kérhetjük szakember segítségét a teljes kerttervezési és kivitelezési folyamathoz.

A tervezés egyik látványos eszköze lehet a tervkészítés, amikor alaprajzon vagy akár már rögtön látványterven elhelyezzük a kívánt elemeket, növényeket, funkciókat kertünkben.A nagyobb kézügyességgel rendelkezők pár perc alatt látványos kis rajzokat készíthetnek a leendő kertről, emellett pedig különböző, ingyenes tervezőprogramokat vehetünk igénybe az interneten. Így a látvány mellett a méretek segítségével átfogóbb képet kaphatunk az egyes építményekhez szükséges minimális helyigényt illetően.

Tetszik

Hasonló bejegyzések