A védelmező tető-avagy hogyan válasszunk megfelelő tetőfedést?

De mi az, amiket figyelembe kell venni a választáskor?

Ahogy a házikó, kiülő, előtető faanyagának kiválasztásánál, úgy a tetőfedés kiválasztásánál is érdemes körültekintően eljárni, hiszen a kerti bútoraink, faházunk igazán tartós akkor lesz, ha mindenből a megfelelőt választjuk.

Mindenképpen fontos, hogy tartós és minőségi anyagokat válasszunk, mert a tető nagy igénybevételnek van kitéve. Szél, napsütés, hó, eső mind-mind kárt tehet benne, így ezek ellen fontos a megfelelő védelem.

Ezt jó minőségű alapanyagokkal és szakszerű kivitelezéssel tudjuk elérni, hiszen ha rosszul van szerelve a tetőfedő anyag, mit sem ér a kiváló minőség.

Manapság már mindenből rengeteg féle típus illetve szín áll rendelkezésünkre, ami jelentősen megnehezíti a választást. Ilyen esetekben érdemes végiggondolni, milyen kitételeknek lenne jó, ha megfelelne az adott tető.

Elsősorban az ár, ami fontos számunkra? Ebben az esetben kiváló választás a hullámlemez, ami természetes színével remekül illeszkedi a környezetbe. Kerti tárolónál még hasznos is lehet, hogy a ház szellőzése biztosított, mivel a hullámlemezt közvetlenül a tetőgerendákra szerelik, így külön belső burkolat nélkül készül a házikó.

Legyen minnél tartósabb? Erre egyértelműen a cserép a megfelelő válasz, hiszen nyaralókhoz is ez a legkedveltebb tetőfedő anyag.  Emellett egyszerűbb szerszámtárolókhoz is tökéletes választás, belülről lambéria vagy OSB burkolattal pedig teljesen zárt belső tér alakítható ki tárolni kívánt kerti szerszámainknak.

Legyen könnyű és esztétikus? Számunkra a zsindely a tökéletes választás, ez akár íves felületekre is szerelhető, így extrém, hajlított kivitelű kiülőre is tökéletes lehet! Emellett pedig több szín közül is választhatunk, ezzel méginkább saját ízlésünkre szabható a kívánt kerti termék. 

Fontos, hogy ne szűrje meg teljesen a fényt? Leggyakrabban terasz fedés esetén kerül elő ez a kérdés, hiszen itt az ember több időt tölt el akár pihenve, akár aktív pihenéssel töltve idejét, így nem feltétlenül szükséges, hogy teljes árnyékolást adjon a tetőburkolat. Emellett viszont jó, ha az eső ellen védelmet nyújt mind nekünk, mind kerti bútorainknak. A polikarbonát tökéletes választás ilyen esetekben, hiszen a víztiszta kiviteltől kezdve enyhén színezett típus is választható, így könnyen szabályozható a fényáteresztés.

Természetesen az esztétika sem utolsó szempont, így ha például már egy meglévő ház mellé kerülne az új kiülő vagy akár faház, érdemes ahhoz hasonló tetőfedő anyagot választani, így az összhang is meglesz annak ellenére, hogy nem egy gyártótól vásároltunk.

Minden esetben fontos tehát, hogy végig gondoljuk, milyen kívánalmaknak kell megfelelnie a vásárolandó terméknek mind a tartósság, használat illetve esztétika szempontjából.

Tetszik

Hasonló bejegyzések